ویندوز 12
ویندوز 12
این مقاله درباره ویندوز12 میباشد اما قبل از آن لازم است شما با خود ویندوز آشنا شوید. قطعاً همه شما میدانید که استفاده از یک سیستم عامل برای دستگاه امری ضروری است. در حقیقت سیستم عامل را میتوان رابط بین سختافزار و نرمافزار دانست. به عبارت دیگر در کامپیوتر تنها با نصب سیستم عامل میتوانیم از آن استفاده کرده و خروجی دریافت کنیم. لازم است بدانید که بدون نصب و وجود ویندوز نمیتوان برنامهای را نصب کرد. ویندوز نام سیستم عاملی است که در کامپیوتر استفاده میشود و توسط شرکت آمریکایی مایکروسافت عرضه شده است. این سیستم عامل بصورت مداوم آپدیت میشود و جدیدترین نسخه آن یعنی ویندوز 11 در سال 2021 ارائه شده است. ویندوز 12 همان ویندوزی است که همه ما در انتظار عرضه آن هستیم. آنچه ما در ادامه این مقاله قصد بررسی آن را داریم ویندوز 12 میباشد.
در چه تاریخی Windows 12 عرضه میشود؟
با استقبال بینظیری که از Windows 11 شد اکنون کمپانی بزرگ مایکروسافت تمرکز خاصی برروی توسعه و گسترش Windows 12 دارد. مایکروسافت مدعی است که ویندوز 12یکی از سیستم عاملهای محبوب و دوست داشتنی تا کنون خواهد شد. حال سوالی مطرح میشود؛ در چه زمانی ویندوز۱۲ منتشر و در دسترس کاربران قرار میگیرد؟ در نسخهی Windows 12 شاهد چه ویژگی و قابلیتهای جدیدی هستیم؟
با توجه به چرخه بهروزرسانی و چرخه ظاهری توسعه، مایکروسافت هر سه ساله ویندوز جدید خود را منتشر میکند. با این صحبتها ما باید در سال 2024 منتظر باشیم که این ویندوز قدرتمند با سیستم عامل بینظیر منتشر و در دسترس کاربران و علاقهمندان قرار بگیرد. درست هنگامیکه Windows 10 به پایان عمر خود میرسد، و دیگر از این ویندوز پشتیبانی نمیشود.
کمپانی مایکروسافت تا تاریخ منتشر شدن Windows 12 تمام امکانات و قابلیتهای این ویندوز را بهصورت برچسب برروی عنوانهای به روزرسانی ویندوز ۱۱ بارگذاری کرده است.
به ویندوز12 یک نام رمز غیر رسمی ، نکست والی(Next Valley) داده شده است.
قابلیتها و تحولهای مورد انتظار در ویندوز 12
در خصوص ویندوز 12 همچنان شایعاتی وجود داشته که اساس آن نیز تصویری است که توسط خود ماکروسافت از این ویندوز منتشر شده است. بسیاری از افراد با توجه به این عکس معتقد به محیط جدید و متفاوت در ویندوز 12 هستند. به عبارت دیگر میگویند که این ویندوز به نسخههای پیشین منتشر شده شباهت ندارد. حال چیزی که از اهمیت بیشتری برخوردار است تحول و تغییرات این ویندوز نسبت به نسخههای قبلی میباشد. هنوز اطلاعاتی از آپدیتهای جدید این برنامه در دسترس نیست اما ما در ادامه قابلیتهای مدنظر کاربران که انتظار میرود در این ویندوز وجود داشته باشد را بررسی میکنیم.
(البته ذکر این مورد ضروریست که ممکن است برخی قابلیتها طی آپدیتهای ویندوز 11 نیز ارائه شوند.)
– ارائه برنامه MSN Messenger (تلفیق Teams با Skype)
امروزه بسیاری از کاربران نیاز به ارتباط سریع و ساده از راه دور دارند. تمام افرادی که با ویندوز سر و کار دارند شاهد روند نزولی مایکروسافت در حوزه تماس تصویری از طریق پیامرسانها هستند. با وجود اینکه برای دو برنامه Teams و اسکایپ همواره ویژگیهای جدید در نظر گرفته میشود، اما برای استفاده و انتخاب یکی از آنها هنوز هم سخت است. با این وجود انتظار میرود که هر دو برنامه منسوخ و به جای آن از MSN Messenger استفاده شود. این برنامه وظیفه تکمیل فرآیندی را برعهده دارد که برنامه Teams و اسکایپ موفق به آن نشدند. البته باید این احتمال را در نظر بگیرید که ممکن است با Slack نیز ادغام شود.
– تصویر پس زمینه زنده در ویندوز 12
ارائه والپیرهای زنده، سالهاست که در دستگاههای اندروید و آیفون استفاده میگردد. اما این ویژگی هنوز در کامپیوترهای ویندوز و مک تنها با استفاده از برنامه جانبی امکانپذیر است. انتظار میرود ماکروسافت تمرکز بیشتری روی ویژگی Themes سیستم عاملش بگذارد. همچنین ماکروسافت میتواند والپیرهای معروف خود را با قابلیت متحرکسازی بازگرداننده و حتی خلاقیتهای دیگری مانند نمایش آبوهوا و یا باتری بسیار کاربردیتر کار کند. به عبارت دیگر با این کار میتوان استفاده از نوار وظیفه برای نمایش اطلاعات اضافی را کاهش داد و کامپیوتر را بدون ویجتهای جانبی بهروز کرد.
– اپلیکیشن اختصاصی پادکست و استریم
با اینکه در ویندوز 11 ما شاهد بازگشت (مدیا پلی ویندوز) بودهایم اما برای استفاده از اپلیکیشن اختصاصی پادکست در این ویندوز دچار سردرگمی میشویم. با توجه به اینکه امروزه پادکستها محبوبیت فراوانی دارند، استفاده از یک اپلیکیشن اختصاصی برای پادکست در ویندوز 12 که قابلیت استفاده و اشتراگگذاری در اندروید و ios را نیز دارد یک قدم رو به جلو محسوب میشود.
در چند سال اخیر کاربران برای استریم محتوای خود از نرمافزارهای جانبی مانند OBS و Twitch استفاده میکنند. در کنار این اپلیکیشنها عموماً نیاز به استفاده از لوازم جانبی مانند استریم دک نیز وجود دارد. تمامی این موارد و هماهنگی بین آنها کار سختی برای کاربران محسوب میشود. با توجه به اینکه گیمرها اغلب از ویندوز برای بازی استفاده میکنند ماکروسافت برای ترقیب آنها بهتر است از نرمافزاری در ویندوز 12 برای مدیریت یکجای استریم و ابزار جانبی آن استفاده کند. این عمل باعث نگاه ویژه و کاربردی گیمرها به ویندوز به عنوان یک سرویس کامل میشود.
– ارائه برنامه همراه برای اجرای ویندوز در اندروید
استفاده از این قابلیت عموماً با توسعه اپلیکیشن Your Phone ماکروسافت و استفاده از windows 12 بر روی گوشی امکانپذیر میشود. این قابلیت بسیار شبیه به Samsung DeX اما فراتر از آن میباشد. به عبارت دیگر هنگام اتصال شما به یک مانیتور آن را به کامپیوتر ویندوزی تبدیل و تمام محتواهای کامپیوتر اصلی را به نمایش میگذارد. استفاده از این قابلیت نیز همانند استریم میتواند ویندوز را به یک سرویس مستقل تبدیل کند. این قابلیت یک ایده بسیار مناسب و کاربردی برای هنگامیست که شما تنها به یک مانیتور دسترسی دارید.
***در انتها توجه کنید که تمامی موارد فوق تنها یک ایده احتمالی و مورد نیاز از ویندور 12 میباشد و هیچ اطلاعات دقیق از این ویندوز هنوز در دسترس نیست. ***
Windows 12 با چه دستگاههایی سازگاری دارد و از آنها پشتیبانی میکند؟
زمانیکه مایکروسافت اخبار عرضه کردن Windows 11 را منتشر کرد، اعلام کرد مهمترین پیش نیاز کارکردن با آن بهرهمندی سیستم از قطعهای سختافزاری به نام TPM میباشد. این قطعه سختافزاری یک قابلیت امنیتی میباشد که در بیشتر مادربردهای جدید از آن استفاده میشود. احتمال دارد کمپانی بزرگ مایکروسافت پیشنیاز مشابهی را برای استفاده کردن از ویندوز 12 تعیین کند. احتمال دارد تا سال 2024 از قطعهی سختافزاری TPM در تمامی کامیپوترها استفاده شده باشد.
برخی دیگر از پیشنیازها به احتمال زیادی با ویندوز11 شباهت زیادی دارد و برخی دیگر از این قرارند:
- پردازندهی ۶۴ بیتی
- سرعت کلاک ۱ گیگاهرتزی
- ۴ گیگابایت حافظهی رم
- ۶۴ گیگابایت حافظهی درایو
- بهرهمندی از بوت ایمن UEFI
- TPM 2.0
- نمایشگر بزرگتر از ۹ اینچی با زرولوشن HD یا ۱۳۶۶ در ۷۶۸ پیکسل
- پشتیبانی از گرافیک دایریکتایکس ۱۲ و WDDM 2.x
- اتصال به اینترنت
قمیت ویندوز۱۲
با توجه به گذشته انتظار میرود استفاده از این ویندوز رایگان و بدون هزینه باشد. اما با توجه به اینکه هنوز این نسخه ویندوز منتشر نشده است باید تا زمان عرضه آن صبر کنیم تا ببینیم قیمت آن چگونه است.
نسخه رایگان ویندوز ۱۲
تا کنون هیچ وب سایت رسمی و یا معتبر در رابطه نسخه رایگان ویندوز 12 و نسخه کرک شده اطلاعاتی را ارائه نداده است. البته شایان ذکر است که اصلا هنوز نسخه ویندوز12 منشر هم نشده است، پس توقعی برای وجود نسخه رایگان آن در این برهه زمانی وجود ندارد.
هوش مصنوعی قبل از مایکروسافت والپیرهای Windows 12 را آفریده
برخی از اشخاصی در BetaNews از هوش مصنوعی برای تبدیل متن به عکس Midjourney، برای آفریدن تصاویر بکگراند ویندوز 12 بهره گرفتهاند. یکی از مدیرهای ارشد محصولات مایکروسافت به نام پانوس پانای، چندماه قبل Windows 11 را چیزی فراتر از یک سیستم عامل وصف کرد. و آن را همانند یک پارچهای خواند که در تاروپود زندگیمان تابیده و احساس آرامشی را به ما منتقل میکند. بعد از منتشر شدن، کاربران نظرهای مثبت و منفی زیادی داشتند. اکنون، با اینکه Windows 11 به تازگی عرضه شده برخی از کاربران به دنبال کسب اطلاعاتی دربارهی نسل بعدی میباشند. حتی اگر نیاز باشد از هوش مصنوعی درباره Windows 12 سوالاتی را بپرسند.
افرادی که در BetaNews هستند در اقدامی جالب از Midjourney، هوش مصنوعی که همانند Dall-E که معروف است. و قادر است متن را به تصویر تبدیل کند، درخواست کردند تصاویر بکگراندی برای Windows 12 را شبیه سازی کند. نتیجهی این آزمایش، والپیپرهایی میباشد با ظاهری شگفتانگیر و غیر معمول که دارای آرم Windows 10 که با بکگراند و گرادیانهای گیجکننده ادغام شده است.
در پایان
لازم به ذکر است که عموم مطالب این مقاله گمانه زنی احتمالی درباره ویندوز 12 میباشند. همچنین پیشبینی میشود که با توجه به تلاش مایکروسافت برای عدم مجبور کاربران به نصب نسخه جدیدتر، کاربران مجبور به ارتقا ویندوز 11 به 12 نباشند. اما استفاده از ویندوز 12 با توجه به فضای جدید و کاربردی پیشبینی شده برای آن میتواند بسیار جذاب و لذتبخش باشد. ما به شما کاربران و همراهان پیشنهاد میدهیم همواره با مجموعه 123 خرید همراه باشید تا به محض دریافت اطلاعات دقیق از وبسایتهای رسمی و معتبر درباره دیگر ویژگی و سایر جنبههای این ویندوز آن را به شما عزیزان اطلاع دهیم.
- Maedeh Soleimani
- دی 5, 1401
- 474 بازدید