تفاوت بین تراشه‌های اسنپ دراگون و اگزینوس

مقدمه

مجموعه‌123خرید در این مقاله سعی کرده به تفاوت بین تراشه‌های اسنپ دراگون و اگزینوس بپردازد،با ما همراه باشید. در حال حاضر، کمپانی‌های بزرگ در حوزه تولید گوشی‌های موبایل از پردازنده‌های اگزینوس و اسنپدراگون برای ساخت گوشی‌های پرچمدار استفاده می‌کنند.همانطور که می‌دانید تفاوت بین تراشه‌های اسنپ دراگون و اگزینوس وجود دارد. تراشه اسنپدراگون تقریبأ در اکثر گوشی‌های موبایل پرچمدار که توسط کشور چین تولید و ساخته می‌شوند؛ استفاده می‌شود. ولی تراشه اگزینوس به طور ویژه توسط کمپانی بزرگ سامسونگ توسعه پیدا کرده است.

باید گفت که تمامی گوشی‌های موبایل ساخته شده توسط کمپانی سامسونگ از این پردازنده برخوردار نیستند، بعضی از گوشی‌های موبایل ساخته شده این کمپانی از پردازنده اسنپدراگون بهره گرفته‌اند.این دو پردازنده از لحاظ عملکرد CPU شبیه به یکدیگر هستند، نسخه Snapdragon برای عملکردهای تک هسته‌ای جلوتر بود ولی نسخه Exynos در عملکردهای چند هسته‌ای جلوتر است. 

تفاوت‌های تراشه اسنپ دراگون و اگزینوس

تراشه اگزینوس

اگزینوس به زبان کره‌ای به معنای مرغ مگس خوار بوده است. مجموعه‌ای از سیستم روی تراشه‌های مبتنی بر ARM می‌باشد. که از طریق بخش System LSI کمپانی سامسونگ الکترونیک توسعه پیدا کرده‌اند و توسط سامسونگ Foundry تولید شده است. تراشه اگزینوس اکثرأ مبتنی بر هسته‌های ARM Cortex می‌باشد، به استثنای بعضی از SOCهای رده بالا که شامل طراحی هسته اختصاصی سری M سامسونگ هستند.

با اینکه از سال 2021 به بعد حتی SOCهای رده بالای پرچمدار از هسته‌های ARM Cortex برخوردار هستند.کمپانی سامسونگ اوایل سال 2011 برای نخستین بار Exynos 4210 SoC را در گوشی‌های هوشمند موبایل سامسونگ Galaxy SII خود را ارائه کرد. کد درایور Exynos 4210 در هسته لینوکس در دسترس قرار گرفت و پشتیبانی در نسخه 3.2 در نوامبر سال 2011 اضافه شد.

تراشه اسنپ دراگون

تراشه اسنپ دراگون مجموعه‌ای از محصولات نیمه هادی سیستم مبتنی بر SOC برای گوشی‌های موبایل است که شرکت Qualcomm Technologies آن را طراحی و در بازار موجود کرده است. واحد پردازش مرکزی تراشه اسنپ دراگون از معماری ARM برخوردار است. یک SOC دارای چندین هسته CPU، یک واحد پردازش گرافیکی (GPU)Adreno،یک مودم بی‌سیم اسنپ دراگون،یک پردازنده سیگنال دیجیتال شش گوشه (DSP)،یک پردازنده سیگنال تصویر Qualcomm Spectra (ISP) و سایر نرم‌افزارها و سخت‌افزارها برای پشتیبانی از گوشی‌های هوشمند است.

به علاوه قابلیت پشتیبانی از سیستم موقعیت‌یابی جهانی (GPS)،دوربین،ویدئو،صدا،تشخیص حرکات و شتاب هوش مصنوعی است. پلتفرم‌های موبایل Qualcomm Snapdragon به طوری طراحی شده که سریع،هوشمند،روان و ایمن با گرافیک فوق‌العاده است. آن‌ها شامل پردازنده‌هایی با پردازنده‌های چند هسته‎‌ای است که قابلیت‌های پیشرفته و پشتیبانی از اتصال شبکه سراسری را با سرعت‌های بی‌نظیر و بهره‌وری انرژی باورنکردنی ادغام می‌شود.SOC مخفف کلمه System On Chip می‌باشد و به معنی مرکز عملیات امنیتی است.

تفاوت‌های تراشه اسنپ دراگون و اگزینوس

تفاوت‌های تراشه اسنپ دراگون و اگزینوس

در این قسمت به تفاوت بین تراشه‌های اسنپ دراگون و اگزینوس با جزئیات بیشتر می‌پردازیم. مدت زمان طولانی است که رقابت تنگاتنگی بین پردازنده اگزینوس سامسونگ و کوالکام اسنپدراگون رخ داده است.می توان ادعا کرد که پردازنده کوالکام اسنپ دراگون مورد توجه کاربران زیادی است ولی نباید از مادربردهای اگزینوس سامسونگ که پیشرفت چشمگیری داشته به راحتی گذشت. از هنگامیکه گلکسی S2 در بازار عرضه شد کمپانی سامسونگ در هر سال دو نوع متفاوت از گوشی‌های موبایل مشابه را در بازار موجود کرد که هر گوشی هوشمند دارای یک چیپست جایگزین هستند. در اینجا به تفاوت پردازنده‌های اسنپ دراگون و اگزینوس می‌پردازیم.

پردازنده اسنپ دراگون یک پردازنده تلفن هوشمند می‌باشد که توسط شرکت کوالکام برای استفاده در تلفن‌های شخص ثالث توسعه پیدا کرده است.  پردازنده اسنپدراگون از اصلی‌ترین SOC است که بیشتر کمپانی‌های سازنده گوشی‌های موبایل از آن استفاده می‌کند. در کشورهای آمریکا شمالی و اروپا از پردازنده اسنپ دراگون کوالکام از یک SOC هشت هسته‌ای استفاده می‌شود. پردازنده اگزینوس سامسونگ برای استفاده از گوشی‌های انحصاری سامسونگ تولید و استفاده می‌شوند. نیمه هادی اگزینوس سامسونگ در گوشی‌های اقتصادی خارج از کشور استفاده می‌شوند.

نکاتی درباره تفاوت این دو تراشه 

چند نکته اساسی درباره تفاوت بین تراشه‌های اسنپ دراگون و اگزینوس:

  • پردازنده‌های اسنپ دراگون به طور وسیع در گوشی‌های هوشمند مختلف استفاده می‌شوند و دارای عملکرد قدرتمند با مصرف انرژی کارآمد است.
  • پردازنده‌های اگزینوس که توسط مپانی سامسونگ ساخته می‌شوند به خاطر عملکرد قدرتمند شناخته شده است. قابل ذکر است مصرف انرژی این پردازنده کمی بالاتر از پردازنده‌های اسنپدراگون است.
  • هر دو پردازنده در گوشی‌های موبایل هوشمند پرچمدار استفاده می‌شوند ولی تراشه اسنپدراگون اکثرأ در دستگاه‌های سازنده‌ مختلف استفاده می‌کنند.
تفاوت‌های تراشه اسنپ دراگون و اگزینوس

تفاوت‌های اصلی تراشه اسنپ دراگون و اگزینوس  

  • پردازنده‌های اسنپ‌دراگون را می‌توان برای دستیابی به نرخ‌های پردازشی قابل ‌توجهی نسبت به موتورهای اگزینوس تقویت کرد. در حالی که پردازنده‌های اگزینوس از تراشه‌های بزرگتر برخوردار هستند.
  • در پردازنده اسنپ دراگون، کاربرانی که به گیم پلی و فیلم‎‌برداری علاقمند هستند باید به گوشی‌های دارای SOC اسنپ دراگون متمایل شوند. ولی پردازنده اگزینوس برای استفاده منظم مناسب‌تر می‌باشد و زمان بارگذاری سریع‌تر برنامه‌ها را فراهم می‌سازد. کاربرانی که به سادگی از سلول خود برای برقراری تماس تلفنی یا استفاده از برنامه‌های کاربردی سبک مانند فیس‌بوک و غیره استفاده می‌کنند.  
  • چیپست‌های اسنپدراگون شامل پردازنده‌های گرافیکی آدرنو بسیار سریع‌تر می‌باشد ولی چیپست اگزینوس از پردازنده گرافیکی کنگو در سیستم عامل‌های اگزینوس استفاده می‌شود.
  • کیفیت تصویر اسنپدراگون به دلیل داشتن پردازنده گرافیکی تاثیرگذار Adreno به طور قابل توجهی بالاتر از Exynos می‌باشد  قابل ذکر است که رندر گرافیکی اگزینوس به خوبی اسنپدراگون نیست.
  • اسنپدراگون با فناوری LTE ساخته شده است، این اولین باری بود که شتاب دهنده‌های 5G را در SoC خود پیاده سازی کرد. در حالی که Exynos به دلیل مدارهای ماژولار خود می‌تواند کش بیشتری را در سرعت‌های بالاتر جای دهد، به طور قابل توجهی نرم‌تر است.

گوشی‌های پرچمداری که با تراشه اگزینوس کار می‌کنند

  • Samsung Galaxy A54 5G
  • Samsung Galaxy A14 5G
  • Samsung Galaxy A04S
  • Samsung Galaxy A13
  • Samsung Galaxy A53
  • Samsung Galaxy   A33
  • Samsung Galaxy   S22 Ultra
  • Samsung Galaxy   S21FE
تفاوت‌های تراشه اسنپ دراگون و اگزینوس

گوشی‌های پرچمداری که با تراشه اسنپ دراگون کار می‌کنند

  • Samsung Galaxy S23 Ultra 5G
  • Xiaomi Redmi Note 12
  • Xiaomi 13 Pro
  • Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus
  • OnePlus Nord CE 3 Lite 5G
  • POCO X5 Pro
  • Samsung Galaxy F23 5G
  • vivo T1 44W
تفاوت‌های تراشه اسنپ دراگون و اگزینوس

نتیجه‌گیری

این دو پردازنده از لحاظ عملکرد CPU شبیه به یکدیگر هستند همانطور که اشاره کردیم نسخه اسنپ دراگون برای عملکرد تک هسته‌ای و نسخه اگزینوس برای عملکرد چند هسته‌ای استفاده می‌شود. با این حال می‌توان ادعا کرد که نسخه اگزینوس عملکرد پایدار و مناسب‌تری را ارائه می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!