بررسی سلامت باتری
بررسی سلامت باتری
با پیشرفت تکنولوژی و استفاده هر چه بیشتر از گجتهای هوشمند میزان شارژدهی و ماندگاری شارژ باتری آنها یک مسئله مهم و حیاتی تلقی میشود. در بحث تأمین انرژی گوشی و یا تبلتها بررسی سلامت باتری مهم است. سلامت باتری یکی از مسائلی است که بررسی آن باعث استفاده بهتر از باتری و ارائه بهترین عملکرد توسط آن میشود. موضوع بررسی سلامت باتری با گذر زمان و استفاده از گوشی اهمیت بیشتری پیدا میکند. در ادامه این مقاله با 123 خرید همراه باشید تا راهکارهای بررسی سلامت باتری گوشیهای مختلف را برایتان بازگو کنیم.
سلامت باتری چیست؟
در وهله اول لازم است تا شما با مفهوم کلی سلامت باتری آشنا شوید. سلامت باتری میزان خرابی باتری شما را با هر چرخه شارژ نشان میدهد. به عنوان مثال هنگامی که باتری شما به صورت 100 درصد سالم است شارژدهی آن نیز هنگام شارژ صد در صدی گوشی، برابر با میزان کل ظرفیت باتری است. اما هنگامی که به طور مثال سلامت باتری شما به 95 درصد میرسد، گوشیتان قادر به استخراج ظرفیت کامل باتری برای شارژدهی نیست. به عبارت دیگر هرچه سلامت باتری گوشیتان کمتر باشد میزان عمر باتری کمتر است. با کم شدن عمر باتری شارژ گوشی زودتر تخلیه میشود و گاهاً ممکن است باتری شما داغ کند.
بررسی سلامت باتری گوشیهای اندروید
حتی اگر شما گوشی اندرویدی هم داشته باشید پس از مدتی میزان شارژدهی آن تحلیل میرود. این به خاطر تحلیل میزان شارژ باتری پس از مدتی استفاده از گوشی میباشد. اما متاسفانه گوشیهای اندرویدی برنامه و روشی داخلی برای بررسی سلامت باتری خود ندارند. با ما در ادامه همراه باشید تا راهکارهایی برای بررسی سلامت باتری گوشیهای اندرویدی را به شما آموزش دهیم.
استفاده از منوی تنظیمات گوشی
اولین روشی که برای اطلاع شما از سلامت باتری وجود دارد، استفاده از منوی تنظیمات خود گوشی میباشد. (البته توجه کنید که این گزینه بسته به نسخه اندروید ممکن است کمی متفاوت باشد.) برای استفاده از این روش باید مراحل زیر را طی کنید:
- تنظیمات گوشی خود را باز کنید و به قسمت باتری بروید.
- روی سه نقطه بالا سمت راست ضربه بزنید تا برنامههایی که اخیراً بیشترین شارژ را استفاده کردند برای شما نمایش داده شود.
- در آخر اگر شما قصد بررسی میزان شارژ مصرفی برنامهای را منحصراً دارید میتوانید روی آن کلیک کنید.
** توجه کنید که در عکس نمایشی زیر از one plusw 6t استفاده کردیم اما برخی دیگر از برندهای گوشی جزئیات بیشتر مانند MIUI را نمایش میدهند. در نمایش دمای باتری توجه کنید که آن کمتر از 50 درجه سانتی گراد باشد. **
استفاده از کدهای دستوری
دومین روش در بررسی سلامت باتری اندرویدها، استفاده از کدهای دستوری میباشد. این روش یکی از روشهای بسیار محبوب برای مطلع شدن از سلامت باتری میباشد. این کدها شامل یکسری اعداد، هشتگها و ستاره میباشد که با آنها شما به برخی از اطلاعات مخفی گوشی خود دسترسی پیدا میکنید. برای استفاده از این کدها شما به قسمت تماس (PHONE) گوشی خود میروید و کد را ثبت میکنید. با استفاده از این کد اطلاعات مختلف شامل: دمای باتری، ظرفیت، شارژ فعلی، وضعیت کلی باتری، چرخه شارژ باتری، ظرفیت کارخانهای و … به شما نمایش داده میشود. در زیر کدهای مختلف برای برخی برندها را برای شما آوردهایم:
- تست باتری سامسونگ: *#۰۲۲۸#
- تست باتری شیائومی: *#*#۶۴۸۵#*#*
- تست باتری الجی: *#*۴۶۳۶##*#
- تست باتری سونی: *#*#۷۳۷۸۴۲۳#*#*
- تست باتری هواوی: *#*#۲۸۴۶۵۷۹#*#*
- تست باتری اچتیسی: ##۳۴۲۴##
**قابل ذکر است که این کدها لزوماً برای تمامی گوشیها کار نمیکند. درصورتیکه با ثبت کد Battery information برای شما نمایش داده نشد متاسفانه گوشی شما از این روش پشتیبانی نمیکند. برای اطلاع از وضعیت باتری خود روشهای دیگر را امتحان کنید.**
استفاده از برنامه شخص ثالث
روشهای بالا عموماً اطلاعات دقیق و جزئی در مورد سلامت باتری شما در اختیارتان نمیگذارد و شما برای تجزیه و تحلیل دقیق آن نیاز به یک برنامه فرعی دارید. برنامه Accubattery همان برنامه شخص ثالثی است که میتواند جزئیات باتری شما مانند دما، سلامت، ظرفیت و … را نمایش دهد. برای استفاده از این روش مراحل زیر را دنبال کنید:
- ابتدا برنامه Accubattery را دانلود کنید و سپس نصب کنید.
- هنگامی که برنامه را باز میکنید 4 گزینه شارژ، تخلیه، سلامت و سابقه به شما نمایش داده میشود. بر روی گزینه سلامت (Health) کلیک کنید تا میزان درصد سلامت باتری و اطلاعات دیگر آن مانند فرسودگی و ظرفیت را مشاهده کنید.
توجه کنید که در ابتدای نصب، این برنامه به علت عدم نمایش اطلاعات تاریخی باتری به برنامه شخص ثالث توسط اندروید تنها ظرفیت باتری را اعلام میکند. اما با گذر زمان و هر چرخه شارژ این برنامه اطلاعات را ثبت و سلامت باتریتان را تعیین میکند.
باتری گوشی سامسونگ
چنانچه گوشی شما سامسونگ باشد به صورت پیش فرض از برنامه Samsung members برخودار است. این برنامه به صورت زیر بررسی سلامت باتری گوشیهای سامسونگ را آسان میکند.
- برای استفاده از این برنامه آن را باز کنید و به قسمت Get help آن بروید.
- در صفحه مذکور به قسمت interactive checks بروید و گزینه باتری را انتخاب کنید.
- با انتخاب گزینه battery؛ عمر، ظرفیت و قدرت باتری گوشیتان را میبینید. گزینه عمر باتری با نمایش خوب، معمولی و ضعیف میزان سلامت باتریتان را نشان میدهد. قابل ذکر است که در صورتیکه شما قبلاً گزینه battery را در این برنامه انتخاب کرده باشید میتوانید مستقیم به تنظیمات گوشی خود بروید.
- در تنظیمات Battery and Device Care را انتخاب کنید و سپس روی Diagnostics و بعد Battery Status بزنید تا عمر باتری گوشی خودتان را بدانید.
راه حلهایی برای حفظ سلامت باتری گوشیهای اندروید
- اجازه ندهید گوشیتان 100 درصد کامل شارژ شود و یا شارژ آن به صفر برسد.
- گوشی خود را طولانی مدت مثلاً یک شبانه روز کامل به شارژ نزنید.
- بهترین بازه شارژ 20 یا 30 درصد تا 80 درصد میباشد.
- از شارژرهای اصل ارائه شده توسط کمپانی سازنده گوشی خود استفاده کنید.
- تنها در مواقع ضروری از شارژ سریع استفاده کنید.
- در هنگام شارژ از گوشی خود استفاده نکنید.
- گوشی خود را خصوصاً در زمان شارژ در جای خنک نگهدارید.
- از محافظهای داخلی باتری استفاده کنید.
- در صورت امکان برنامههای پرمصرف را حذف کنید.
- در صورت عدم نیاز داده، wifi، nfc و مکان را غیرفعال کنید.
بررسی سلامت باتری گوشیهای آیفون
بطور کلی گوشیهای آیفون برای ارائه تجربهای آسان و ساده به کاربران عرضه شده است. عملکرد عالی گوشیهای آیفون از طریق فناوریهای پیچیده مهندسی امکانپذیر است. یکی از این فناوریها، باتری گوشی و عملکرد آن میباشد. باتری گوشیهای آیفون نیز مانند تمامی باتریهای قابل شارژ دیگر یک میزان ماندگاری و سلامت دارند و پس از آن ظرفیت و عملکرد آنها کاهش مییابد. در ادامه به بررسی سلامت باتری آیفون میپردازیم.
Battery Health
کمپانی اپل برای آیفون 6 و آیفونهای بعد آن و IOS11.3 و نسخههای جدیدتر آن ویژگی سلامت باتری را به گوشیهای خود اضافه کرد. با استفاده از این گزینه شما میتوانید از سلامت باتری خود مطلع شوید و در صورت لزوم آن را تعویض کنید. برای استفاده از این قسمت مراحل زیر را طی کنید.
- به Setting بروید و سپس بر روی Battery کلیک کنید.
- بعد از مرحله فوق روی گزینه Health Battery بزنید تا میزان سلامت باتری را به شما نمایش دهد.
قسمت سلامت باتری آیفون میزان حداکثر ظرفیت گوشی در ابتدا را نشان میدهد و به مرور زمان و با چرخه شارژ میزان سلامت آن پایین میآید. با کاهش سلامت باتری میزان ساعتی که میتوانستید بین شارژهای خود از گوشی استفاده کنید کم میشود. (طراحی باتری معمولی آیفون به گونهایست که حدود 80 درصد از ظرفیت اولیه آن را با 500 دوره شارژ کامل حفظ میکند.) علاوه بر این قسمت، اپلیکیشنهایی نیز برای اطلاع از سلامت باتری آیفون وجود دارد ولی این قسمت موجود در تنظیمات خود گوشی یک روش آسان و راحت بدون مشکل میباشد.
در قسمت Health Battery شما علاوه بر سلامت باتری خود میتوانید از روشن یا خاموش بودن مدیریت عملکرد مطلع شوید. در ادامه به بررسی مدیریت عملکرد در قسمت سلامت باتری میپرازیم.
مدیریت عملکرد باتری گوشی آیفون
این گزینه برای ارائه حداکثر عملکرد به منظور جلوگیری از خاموش شدن کاربرد دارد. این آپشن برای آیفون 6 و بعد از آن که با ios 13.1 شروع میشود فعال است. به اثر مدیریت عملکرد بر روی آیفون 11 و جدیدتر به علت سختافزار و نرمافزارهای پیچیده آنها کمتر توجه شده است.
در دستگاههایی با ios 11.2.6 و نسخههای قبلی آن مدیریت عملکرد در بخش سلامت باتری به صورت خودکار غیرفعال است و پس از یکبار خاموش شدن غیرمنتظره فعال میشود. به طور کلی در تمامی آیفونها این گزینه به منظور اطمینان از عملکرد باتری و دیگر سیستمها فعال میباشد. این مدیریت عملکرد با در نظر گرفتن دمای گوشی، وضعیت شارژ و امپرانس باتری عمل میکند. این ویژگی در صورت نیاز حداکثر عملکرد برخی از اجزای گوشی مانند cpu و gpu را بررسی و کنترل میکند به گونهای که دستگاه شما به صورت یکهو خاموش نشود. روشن بودن مدیریت عملکرد در مواقع اضطراری و مهم تغییرات زیر را اعمال میکند:
- کاهش نور پس زمینه
- کاهش صدای بلندگو تا 3dB
- افزایش زمان راهاندازی برنامهها
- کاهش نرخ فریم برخی برنامهها
- از کار افتادن فلش دوربین در مواقع خیلی شدید
- از کار افادن بروزرسانی در برخی مواقع
قابل ذکر است که بسیاری از عملکردهای گوشی مانند کیفیت تماس، توان عملیاتی شبکه، کیفیت عکس و فیلم، دقت GPS، حسگرها و … تحت تأثیر این مدیریت عملکرد قرار نمیگیرند.
سوالات متداول
-سلامت باتری خود را هر چند وقت یکبار چک کنیم؟
+در حالت عادی نیاز به چک کردن متداول سلامت باتری گوشیتان نیست و در صورتی که با مشکلاتی همچون تخلیه یکباره شارژ، داغ کردن باتری، عدم شارژ 100 درصدی در طولانی مدت و یا مشکلاتی این چنینی مواجه شدید باید سلامت باتری خود را بررسی کنید.
-هر چند وقت یکبار باتری گوشی خود را تعویض کنیم؟
+اکثراً توصیه میشود که وقتی سلامت باتری شما پس از گذر زمان و چرخه شارژ به زیر 80 درصد رسید باتری خود را تعویض کنید.
جمع بندی
امروزه بحث باتری و عملکرد آن یکی از دغدغههای تمامی افرادیست که با گجتهای هوشمند سروکار دارند. در این مقاله از وبسایت 123 خرید ما به بررسی سلامت باتری دو سیستم عامل معروف که شامل بسیاری از گوشیها میباشد، پرداختیم. اگر پس از خواندن این مقاله سوالی در ذهنتان بوجود آمد که جوابش را دریافت نکردید میتوانید آن را با کارشناسان ما در میان بگذارید.
- Maedeh Soleimani
- اسفند 8, 1401
- 275 بازدید